Gratisresurser!

Den här sidan uppdateras med jämna mellanrum. Bokmärk denna sida så att du enkelt hittar tillbaka!

Ackordsbyten
Det här är en video som förklarar hur du kan förbättra dina ackordsbyten med en simpel och effektiv övning. Det kan appliceras till vilka ackord som helst, i vilken form som helst. Även den mycket avancerade ackordsvetaren kan dra nytta av denna flexibla övning genom att applicera den till mer färgade ackord. Klicka HÄR för att se videon.

Teknik
I den här videon förklarar jag dem effektivaste sätten att eliminera dåliga vanor, eliminera tekniska problem, och att bygga upp en mer pålitlig gitarrteknik. En förfinad gitarrteknik tillåter dig att spela i högre tempon och prestera bättre med mindre svårigheter och mindre frustration. Klicka HÄR för att se videon.

Att Spela Med Känsla
Kan du spela med känsla? Titta på den här videon och rannsaka dig och din förmåga att kunna spela endast en handfull toner med bästa möjliga kapacitet. Att spela med känsla är någonting som du kan öva upp, om du inte redan har bemästrat det. Plocka upp gitarren och testa! Klicka HÄR för att se videon.

Improvisation
De flesta tycker att det är fantastiskt roligt att improvisera, men ibland kan det hända att man fastnar i samma spår och spelar samma idéer om och om igen. Det finns principer som styr huruvida ett improviserat solo kommer låta bra eller mindre bra. Videon handlar om en av dessa principer. Klicka HÄR för att se videon.

Musikteori
Musikteori är ett språk som kan vara krångligt att förstå om man inte vet vart man ska börja. Musikteori A och O för att få en djupare förståelse för låtskrivande, improvisation och generellt utövande. I den här videon visar jag hur en tonart kan låta på helt olika sätt genom ett teoretiskt koncept: Modulation. Klicka HÄR för att se videon.

Hur Du Övar Gitarr Effektivt
Att öva gitarr effektivt är en gåta för många. Jag ser ofta gitarrspelare som antingen övar för länge eller för lite i respektive aspekt av gitarrspel. Jag ser dessutom färre gitarrspelare som kan sätta samman sina skickligheter och färdigheter i ett stycke, till en helhetsbild. Det här videon handlar om den praktiska övningsmetoden som skapar proffsgitarrister. Klicka HÄR för att se videon.

Gehörsträning
Jag träffar ofta gitarrister som låter sina fingrar styra vad de ska spela. För att kunna uttrycka sig till fullo och få största glädjen ur att spela sitt instrument måste man veta och förstå hur toner och intervaller kommer låta och kännas innan de hörs! I den här videon går jag in på hur du kan börja din gehörsträning. Klicka HÄR för att se videon.

Hur Du Når Dina Mål
Trots att man har rätt strategier, rätt övningar och rätt omständigheter så misslyckas ändå många med att nå sina mål i tid eller nå dem överhuvudtaget. Varför? I många av dessa fall finns det ingen riktig plan för hur målet/målen ska nås. Ibland finns det inte någon plan överhuvudtaget! I videon ser du ett exempel på hur en plan kan konstrueras. Klicka HÄR för att se videon.

Att Spela Med Svepande Rörelser
För att på kort tid uppnå en snabb och pålitlig spelteknik krävs det att man har korrekta och ekonomiska rörelsemönster. I den här videon får du en bra utgångspunkt för att påbörja eller förbättra din spelteknik och din förmåga att använda ekonomiska rörelser i ditt gitarrspelande. Klicka HÄR för att se videon.

Strumming
Strumming är terminologin för plektrumhandens uppgift vid traditionellt ackordsspelande. Det är också ett av de största problemområdena för akustiska gitarrister. Dels att lära sig, men också att bemästra och applicera sin egen kreativitet i ämnet. I videon får du svar på dina funderingar kring strumming. Klicka HÄR för att se videon.

Scenskräck
Scenskräck är en ständig nemesis för många musikutövare, inte bara gitarrister. Den som är drabbad av scenskräck låter ofta sin egen rädsla styra över sina mål och förhoppningar. Låt inte rädslan bestämma över dig! I den här videon får du tips på hur du kan förbättra din scenskräck på egen hand. Klicka HÄR för att se videon.

Boka en gratis gitarrlektion